Şırnak'ta kaza kurşunu: 2 şehit

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK terör örgütü ile girilen çatışmada Jandarma Çavuş Zekeriya Demirkaya ve Zonguldaklı Jandarma Er Erhan Öz şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kırklareli Havan Bölüğü'nde görevli Jandarma Çavuş Zekeriya Demirkaya geçici görev için gittiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerle girdiği çatışma sonucunda şehit düştü.

Terhisine 60 gün kala şehit düşen Demirkaya'nın Osmaniye'deki babası ile üvey annesi sinir krizleri geçirdi. Gelen ambulans ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan anne ve baba daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

10 kardeş oldukları belirtilen şehit Jandarma Çavuş Zekeriye Demirkaya'nın babasının Sivas'taki diğer eşinin oğlu olduğu ve cenazesinin de Sivas'a defnedileceği belirtildi.

Ziraat teknikeri olduğu belirtilen Jandarma Çavuş Zekeriya Demirkaya'nın terhisine 60 gün kaldığı ve öğretmen bir kardeşinin de askere gitmek için gün saydığı öğrenildi.

***

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Yeni Siteler'de oturan ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1987/3 tertip olarak vatani görevini sürdüren Jandarma Er Erhan Boz, PKK terör örgütü militanlarıyla girdiği çatışmada şehit düştü.

1984 doğumlu olan Erhan Boz'un Alaplı'ya getirilmesi beklenirken, Boz'un ailesi, akrabaları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Boz, askeri törenin ardından toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber